Carl Jung
Prvé a najlepšie skutočné víno bez alkoholu

Zdravotné aspekty pitia nealko vína


Moderná spoločnosť veľmi dbá na zdravie, tiež preto výrazne znižuje spotreba alkoholu. Dealko vína Carl Jung nie sú iba nealkoholické, ale tiež bez tukov a obsahujú iba 30% kalórií bežného vína. Ľudia s diétou, šoféri, nastavajúce mamičky (tehotenstvo) a vôbec ľudia, ktorí sa stránia konzumácie alkoholu, si môžu vychutnať tieto vína ako vynikajúceho spoločníka k jedlám, pri varení, či pri pracovných, alebo spoločenských príležitostiach. Dealkoholizované vína Carl Jung sa páčia vinárom, ktorí oceňujú chuť a komplexnosť kvalitných vín, ale tiež hľadajú štýlovú nealko verziu ako alternatívu pre bezpečný a plnohodnotný život.

Kornatenie ciev a dealko víno


Podstatou blahodárneho vplyvu nealkoholického vína, je pôsobenie flavonoidu katechín, vo víne obsiahnutej zložky, ktorá je prospešná pre činnosť srdca. Jej životnosť je v klasickom víne v priemere 3 hodiny a v dealkoholizovanom sa prejevuje viac ako 4 hodiny. Odborníci sa zhodujú na tom, že najvhodnejšie je práve hroznové víno, ktoré blahodárne pôsobí na cievný systém, pretože okrem alkoholu obsahuje i fenoly, ktoré fungujú ako antioxidanty. Tie pomáhajú znižovať tvorbu látok (okysličeného lipoproteinu), ktoré sú hlavnou príčinou kornatenia ciev.

Srdcové onemocnenie a infarkt


V poslednom čase sa objavilo množstvo článkov v renomovaných zdravotníckych časopisoch po celom svete, ktoré poukazujú na blahodárne účinky konzumácie vína na znižovanie náchylnosti k srdcovým ochoreniam a rizikám infarktu myokardu. Napríklad štúdia Michaela H. Criqui and Brendy L. Ringelz z kalifornskej Univerzity v San Diego z roku 1994 skúmala výskyt srdcových ochorení v 21 krajinách sveta a zistila preukázateľnú závislosť medzi intenzitou konzumácie vína a výskytom srdcových ochorení (malé množstvo vína denne - menej úmrtia v dôsledku srdcových ochorení).

Cholesterol a víno


Vedci z kalifornskej Univerzity, Davis, identifikovali tiež ďalšiu skupinu látok v červenom víne, ktorá má priamu schopnosť znižovať hladinu cholesterolu v krvi. Jedná sa o saponiny, tvrdí Andrew Waterhouse, Ph.D., profesor vinnej chémie z kalifornskej Univerzity, Davis.

Mozgová príhoda / mŕtvica


16-ročná štúdia uskutočnená na 13 000 ľuďoch v Dánsku, Inštitútom preventívnej medicíny zistila, že pohár vína denne môže výrazne znížiť riziko mozgovej príhody. Výskumníci poznamenávajú, že tí ktorí vypili približne jeden pohár vína (2dl červeného, alebo bieleho) mali štatisticky 32%-né zníženie výskytu mozgových príhod. Tento jav sa nepreukázal u konzumentov piva alebo liehovín.

Alkohol a tehotenstvo


Môže jedna jediná "opica" počas tehotenstva spôsobiť poškodenie mozgu dieťaťa? A aká je skrytá hrozba za fetálny alkoholový syndróm (FAS)? Čítajte tu.