Carl Jung
Prvé a najlepšie skutočné víno bez alkoholu

Pre novinárov a média


Víno bez alkoholu je moderný trend o ktorom budú vaši čitatelia čítať so živým zájumom. Tu uverejníme vždy najaktuálnejšie tlačové správy a materiály, ktoré môžete využiť. Budeme vám vďační, keď nám dáte v takom prípade vedieť. Pre prípadné ďalšie informácie a materiály nás kontaktujte, radi vám ich poskytneme.

Dealkoholizované Chardonnay nové na trhu


Tlačová správa (Praha, 02/01/2014)

Dealkoholizované víno Carl Jung Chardonnay sa vyznačuje krásnym ovocno-minerálnym buketom, stredná plnosť a náznaky tropických plodov na podnebí s dlhším záverom a príjemne sviežimi kyselinkami. Zároveň Carl Jung prichádza s novou, jednoduchšou a zároveň modernejšou etiketou.

Majiteľ vinárstva Eduard Jung, ktorý je vnukom vynálezcu Carla Junga k tomu hovorí: "Nielen šoféri, ale i športovci, tehotné a dojčiace ženy, ľudia s kontraindikáciou k alkoholu zo zdravotných dôvodov,alebo jednoducho všetci tí, ktorí vyznávajú zdravý životný štýl, si už 10 rokov môžu v Čechách a na Slovensku dopriať víno bez alkoholu. Veľmi nás teší stále rastúci záujem medzi spotrebiteľmi a reflektuje to celkový nárast sektoru dealkoholizovaných vín v Európe a vo svete."


Dealkoholizované vína Carl Jung v SR 10 rokov

Tlačová správa (01/11/2013)

Už 10 rokov môžeme piť a šoférovať vďaka vínu bez alkoholu! Nielen šoféri, ale i športovci, tehotné a dojčiace ženy, ale i ľudia s kontraindikáciou k alkoholu z dôvodu zdravotných alebo jednoducho všetci tí, ktorí vyznávajú zdravý životný štýl, si už 10 rokov môžu dávať víno bez alkoholu.

Pred 10. rokmi boli na českom a slovenskom trhu predstavené dealkoholizované vína - nová kategória vín , sektov a vermutov . Dealkoholizované vína z nemeckého vinárstva Carl Jung sa tak stali popri nealkoholických pivách ďalším doplnkom v sortimente nealkoholických nápojov .

OdrOdy dealkoholizovaných vín a sektOV

Dealkoholizované vína Carl Jung sú v ponuke:

* červené v odrodách: Cabernet Sauvignon, Merlot

* biele v odrodách: Riesling a Chardonnay

* ružové :Rosé .

* sekty : Mousseux je biely polosuchý sekt, ktorý sa vyrába z odrôd Müller Thurgau

( 80 % ) a Riesling ( 20 % ) a Mousseux ružový

* vermút: Rosso Bitter .

PrE koho je dealkoholizované víno?

Pre koho sú dealkoholizované vína určené? Odpoveď je nad slnko jasnejšia: predovšetkým pre tých konzumentov, ktorí si chcú vychutnať pôžitok z pohára vína bez toho, aby museli mať obavy zo spoločenských a zdravotných následkov používania alkoholu. Ďalej je to pre šoférov, či tých, ktorí si strážia váhu alebo jednoducho vyznávajú zdravý životný štýl. Sú jednoducho elegantné a pritom veľmi chutnou alternatívou pre všetkých, ktorí chcú alebo musia krátkodobo či dlhodobo vynechať alkohol. Ďalším nepopierateľným kladom je skutočnosť, že v porovnaní s bežnými vínami dealkoholizované vína obsahujú obyčajne 1/3 kalórií. Ako sa na dealkoholizované vína "tvária" známe osobnosti? Napríklad Standa Hložek hovorí: "Alkohol za volant nepatrí a od tej doby čo pred 10. rokmi sa začalo distribuovať dealkoholizované víno, tak to kupujem. Prekvapilo ma, že po vychladení chutí veľmi dobre. To je potrebná cesta, ako v spoločnosti dodržať dekórum. Napijete sa s prítomnými a oni ani nespoznajú, že máte nealkoholický nápoj. " Aj lekári sa zhodujú, že sa jedná o produktovú kategóriu, ktorá je zdraviu prospešná.

akO sA vyrábA dealkoholizované víno?

Základom dealkoholizovaných vín sú klasické alkoholické vína či sekty, z ktorých je následne vo vákuovej komore odstránený alkohol . Za nesmierne dôležité možno považovať to, že tento proces nemá za následok odstránenie klasickej chute vína či sektu . Chuť , aróma i charakter vína sú počas tohto procesu zachované . Spolu s alkoholom sú z vín odstránené tiež 2/3 kalórií, čo predstavuje ďalšiu dobrú správu pre konzumentov a konzumentky . Tieto vína a sekty sú preto ideálnym výrobkom pre tých, ktorí chcú znovu pocítiť chuť vína bez negatívnych následkov vplyvom alkoholu a kalórií .

ZdraVIU prospEšné

Nezanedbateľným aspektom konzumácie dealkoholizovaného vína je tiež jeho pozitívny vplyv na zdravie, ktorý bol nevyvrátiteľne dokázaný mnohými vedeckými výskumami. Odborníci sa zhodujú v tom, že najvhodnejším je práve hroznové víno, ktoré má ochranný vplyv na cievny systém, pretože popri alkohole obsahuje i fenoly, ktoré pôsobia ako antioxidanty. Tie pomáhajú znižovať tvorbu látok (okysličeného lipoproteínu), ktoré sú hlavnou príčinou kornatenia ciev. Vedci sa zhodujú aj v tom, že medzi vplyvom červeného a bieleho vína na ľudské zdravie nie je v podstate žiaden rozdiel. To potvrdzuje aj profesor Milan Šamánek z kardiocentra Fakultnej nemocnice v Prahe-Motole: "Priznám sa, že rád pijem obzvlášť biele víno. K červenému vínu ma však lákali údaje o jeho prednostiach v pôsobení proti najčastejšej príčine chorobnosti a úmrtnosti u nás, proti infarktu myokardu . Preto som začal túto problematiku študovať a zistil som, že priaznivé pôsobenie alkoholu na ľudský organizmus nemožno spájať len s červeným vínom. Nenašiel som totiž pri pití bieleho a červeného vína rozdiel v ich pozitívnom vplyve na zdravie človeka. " Ďaleko dôležitejšie podľa profesora Šamánka je, že sa malé množstvo vína má piť pravidelne každý deň, k čomu sa ideálne hodí práve dealkoholizované víno Carl Jung, ktoré si uchováva zdraviu prospešné látky obsiahnuté v klasickom víne.

VinÁRstvO Carl Jung

Spoločnosť Carl Jung je popredným európskym výrobcom dealkoholizovaného vína , a práve spojenie moderných technológií a skúsenosti výrobcu zaručuje tú najvyššiu kvalitu týchto nápojov . Vlastný patent vynálezcu Carla Junga na výrobu dealkoholizovaného vína vznikol v roku 1908 v Nemecku . Vína sa stali vyhľadávaným produktom v období prohibície v USA . V dnešnej dobe je v USA a krajinách západnej Európy len málo reštaurácií a barov, ktoré by ich nemali zaradené v nápojovom lístku . Carl Jung ponúka aj bežné tiché odrodové vína .